Facebook
Feedback

Medicina Muncii

Reprezinta o specialitate medicala ce studiaza relatia fizio-patologica dintre organismul uman si munca, in vederea recomandarii unor masuri care sa permita mentinerea capacitatii de munca la un nivel ridicat si pentru prevenirea bolilor profesionale si a bolilor legate de profesie.Scopul controalelor de medicina muncii il reprezinta :

– monitorizarea starii de sanatate a angajatilor prin examene medicale la angajare, de adaptare, control medical periodic si examenul medical la reluarea activitatii.

– controlul medical se incheie cu eliberarea unui aviz de aptitudine cu calificativul apt/ apt conditionat/ inapt pentru profesia si functia respectiva.

– consilierea angajatorului pentru fundamentarea strategiei de sanatate si securitate la locul de munca.

– in plus angajatorul se obliga sa execute toate sarcinile prevazute in CODUL MUNCII, respectiv legislatia in vigoare privind piata muncii. Ordinele 508 si 933 ale Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale si Ministerului Sanatatii si Familiei, privind Normele Generale de Protectia Muncii, se refera la existenta si modalitatile de functionare a serviciului de medicina muncii, respectiv la sarcinile ce-i revin strict medicului specialist de medicina muncii, singurul care poate sa elibereze avizul de aptitudine.

Multumim pentru Feedback!

Cat de satisfacut sunteti de serviciile noastre?