Reumatologie

Simptomatologia articulara, osoasa si musculara suparatoare de tipul durerilor articulare in diverse momente ale zilei, fatigabilitatii, inflamatii, tumefactii, impotenta functionala, amorteli ale extremitatilor, tulburari de mers si statice, trebuie sa va aduca la medical specialist reumatolog.

Reumatologia este o specialitate relativ recenta care se adreseaza diagnosticarii, tratamentului nonchirurgical si monitorizarea evolutiei afectiunilor reumatice care intereseaza sistemul musculo-scheletal dar si rasunetul asupra altor organe si sisteme ale organismului,care de obicei au ca substrat reactii imunologice complexe.

In cabinetul de reumatologie veti beneficia de o evaluare clinica amanuntita a aparatului musculo-scheletal, vi se vor solicita explorari biologice si imunologice (analize medicale de laborator) si explorari imagistice (ecografie musculo-scheletala, RMN articular , osteodensitometrie DEXA, radiografii, electromiografie) si dupa caz histopatologice care vor conduce la un diagnostic precis si un tratament individualizat.

De cele mai multe ori se face o evaluare complexa multidisciplinara, avand in vedere caracterul sistemic, generalizat al multor afectiuni autoimune, cand se cere si opinia medicului neurolog, ortoped, cardiolog, dermatolog sau fizioterapeut.

Initierea precoce a tratamentului specific, uneori cu molecule inovatoate, existente acum si in tara noastra, pot sa influenteze decisiv prognosticul afectiunilor reumatice pana nu demult cu potential evolutiv invalidant si scaderea severa a calitatii vietii.

Principalele grupe de afectiuni reumatologice sunt:
• patologie degenerativa: boala artrozica (gonartroza, coxartroza, spondiloza), artrita ci microcristale (guta);
• patologie articulara si a tesuturilor moi : nevralgia cervico-brahiala, fibromialgia, periartrita scapulo-humerala, sindroamele de tunel carpian, sindromul Dupuytren, entezite, tenositovite, bursite);
• patologie infectioasa articulara: TBC osteo-articular, boala Lyme (borelioza), artritele infectioase;
• patologie metabolica : osteoporoza, osteomalacia, boala Paget;
• patologie infamatorie, autoimuna: poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artrita reactiva, artrita psoriazica, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, vasculite, sindrom Sjogren, polimiozita, dermatomiozita;
• Boli congenitale ale tesutului conjunctiv (Sdr. Ehlers-Danlos, Sdr. Marfan) etc.

Dr. Ghita Adrian Lucian

Medic specialist reumatolog

CONSULTATIE - 100 lei
REFERET MEDICAL - 200 lei

Strada Mitropolit Nifon Criveanu, Nr. 16, vis a vis de biserica Harsu din spatele pietei centrale

Program variabil – VA RUGAM SA VA PROGRAMATI CU CEL PUTIN 24 H INAINTE LA TEL:

0351/419834

0774/058793

Tatiana G.

„Am fost placut surprinsa de serviciile Sanocare. Fara timp de asteptare inutil, medici profesionisti si personal amabil.”

Anca Tutunea

„Este Policlinica mea preferata, as dori sa pastreze si sediul actual, este in drumul tuturor oamenilor bolnavi. Magnum”

Neli Buzatu

„Oameni si specialisti buni, implicati si sufletisti.”

Dana Geogea

„O grija deosebita fata de pacienti. Mi s-a explicat foarte bine ce am de facut pentru a ma trata si am primit recomandari bune care sa ma ajute sa ma vindec.”

Tomescu Cristiana

„Am fost cu mama mea la clinica. A primit ingrijire foarte buna. Personal specializat, bine pregatit si amabil.”

George

„Foarte buni in ceea ce fac. Adevarati profesionisti!”

Mihai G.

„Niste oameni cu suflet mare, nu doar medici buni, ci si foarte sufletisti. Excelente servicii.”

AI NEVOIE DE AJUTOR?

Daca aveti intrebari sau nelamuriri, echipa SANOCARE va sta la dispozitie.